Blog Martina Hejduka

16.08.2009 14:05:29
Švestkový kečup


Do dvou skleniček po 150 g, Příprava 15 minut  20 vaření



Ingredience: 500g
čerstvých vypeckovaných švestek, 50ml 
jablečného octa, 30g hnědého cukru (třtinový), 1 stroužek česneku, ½  lžičky skořice, ¼  lžičky perníkového koření, Špetka kajenského
pepře ( nebo víc dle chuti).



Postup: Švestky nakrájíme na kousky,zalijeme 100 ml vody
s jablečným octem,přidáme  třinový
cukr,koření a rozmačkaný česnek.Přivedeme k varu a dusíme asi 20 minut,až
se švestky rozvaří. Směs rozmixujeme a propasírujeme přes sítko.Propasírovanou
směs vrátíme na plotýnku a přivedeme k varu. Horké plníme do skleniček.Ty
uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.



Tip: Kečup se hodí k sýrům a ke grilovanému masu.



 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se