Blog Martina Hejduka

02.08.2009 16:07:56
Bramborový dort

Ingredience



900 g
syrových brambor, 1 mladá cuketa, 200 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku,
sůl, mletý pepř, 1 lžíce posekané petrželové nati, 1 lžička oregana, kousek
másla, 200 g tvrdého sýra, 3 naťové cibulky, 3 ředkvičky



Postup



Brambory i cuketu
oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek,
bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní
skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucenou
smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Formu uzavřeme alobalem a vložíme do
trouby vyhřáté na 200°C. Po 60 minutách alobal sejmeme a dopečeme dozlatova. Po
vytáhnutí z trouby necháme ve formě částečně vychladnout. Odstraníme boční část
formy a dort ozdobíme cibulovou natí a nakrájenými ředkvičkami.


 
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se