Blog Martina Hejduka

02.08.2009 16:05:55
Brambory zapečené s nivou

Ingredience



1 kg
brambor, 8 stroužků česneku, 150 g nivy, 1 lžíce soli, 1 lžička bílého pepře, 1
zakysaná smetana, 2 dl mléka, tuka a strouhanka na vymazání zapékací mísy



Postup



Brambory
pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném
struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu
vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pak dáme vždy vrstvu brambor, které
osolíme, několik plátků česneku a posypeme nivou. Opakujeme a vše zalijeme
smetanou s mlékem a zapečeme v troubě do růžova. Můžeme podávat samostatně nebo
jako přílohu k masům.


 
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se