Blog Martina Hejduka

27.12.2008 15:12:11
Harlekýnský chlebíček

• Harlekýnský chlebíček:
Suroviny: (asi na 20 ks) 1 bílá veka, 100 g másla, 2 natvrdo uveřená vejce, 100 g taveného sýra, hořčice nebo sardelová pasta, sůl, mletý pepř, 100 g měkkého salámu, 2 sterilované okurky, 1 sterilovaná kapie
Bílou veku rozkrojíme na dvě půlky, střídu opatrně vydlabeme ostrým, dlouhým. úzkým nožem tak, abychom okraj veky (tlustý asi 7 mm) neporušili. Vydlabanou veku naplníme pomazánkou, kterou postupně upěchujeme vidličkou nebo lžící, každou půlku veky zabalíme do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout a vychladit. Před podáním chlebíček nakrájíme tenkým nožem na plátky.
Příprava pomazánky: Změklé máslo ušleháme do pěny se solí a pepřem, přidáme tavený sýr rozmělněný vidličkou, jemně nastrouhané vejce, hořčici ( sardelovou pastu) a umícháme. Nakonec přidáme salám, okurku a kapií, vše pokrájené na kostičky.


 
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se