Blog Martina Hejduka

26.07.2008 22:00:13
Kynuté langoše

Ingredience
těsto: 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, větší špetka soli, 20 g kvasnic
omáčka: tatarská omáčka, kečup, česnek
tvrdý sýr, olej na smažení
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pokud máme domácí pekárnu, udělá to za nás. Na omáčku smícháme tatarku a kečup v poměru 1 : 1 a vmícháme podle chuti rozmačkaný česnek. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, vytvoříme kulaté bochánky, trochu zploštíme a necháme ještě chvilku na pomoučeném vále kynout. V pánvi či kastrolu rozpálíme olej, každý kousek těsta rukama ještě víc zploštíme a roztáhneme do tenka a vložíme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.

 
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se