Blog Martina Hejduka

11.05.2008 20:03:56
Sváteční kuřecí křidélka též Boženčina křidélka
Kuřecí křidélka na horním kloubku obřízneme, maso od kostičky sesunutím oddělíme,
kost vykroutíme a vyjmeme. V křidélku zůstanou ještě 2 kosti.Otvor po vyjmuté kosti
rozšíříme a naplníme nádivkou,kterou máme rádi. Není třeba nádivku speciálně zajišťovat. Křidélka osolíme, opepříme a déme na olej nebo jiný omastek péci do trouby.
Podlijeme trochou vody. V průběhu pečení kontrolujeme zda se nepřipékají a v polovině pečení (asi 1/2 hodiny) křidélka otočíme, aby zrůžověla i z druhé strany.



Nádivka: Na 6 křidélek ( 0,5 Kg asi 2 syrová vejce, 1 1/2 - 2 rohlíky, 1 dcl mléka, pepř, zelené koření ( petrželka, tymián aj.). Možno přidat i šunku nebo šunkový salám, houby aj.
 
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se