Blog Martina Hejduka

31.12.2007 18:07:47
Zelňáky
Ingredience: 600g kysaného zelí
o 1 cibule
o 1 lžíce sádla
o 3 lžíce mléka
o 80g hladké mouky
o špetka mletého pepře
o špetka drceného kmínu
o sádlo nebo olej na smažení, 1 - 2 vejce.


Postup: 1. Zelí překrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno Pokrájenou
Cibuli orestujeme na lžíci rozpuštěného sádla, přidáme zelí a asi 5 minut
Podusíme. Pak zelí necháme vychladnout.

2. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a rozmícháme na těstíčko,
Nalijeme ho na zelí, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a promícháme
Až se všechny suroviny spojí.

3. Na pánvi si rozpálíme sádlo a na něj lijeme těstíčko. Usmažíme menší
Zelné placky.Smažíme je po obou stranách asi 3 – 4 minuty.




autor Martin hejduk @  
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
Přeji dobrou chuť,dorty dělám teprve tři roky a pořád se učím a vymýšlím nové recepty.Pište mi prosím vaše náměty a připomínky.
O autorovi

Jméno: Martin Hejduk
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Rubriky
Odkazy
Fotoalbum
RSS
obsah | komentáře
Powered by

Free Blogger Templates

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se